Av Øystein

Før kampen mot Bardu på Setermoen hadde vi veldig fokus mot å prestere sportslig etter en uke med mye utenomsportslig oppmerksomhet. Dette var en svært viktig kamp for oss. Ikke minst siden det før seriestart var snakk om at vi i slike kamper må ta ut maksimalt for å ta hjem tre poeng.

Kampen utartet seg til å bli en typisk Bardukamp, som jeg vil kalle det. De to siste årene har oppgjørene på kunstgresset i Bardu vært jevne og preget av bølgende spill. Det skal likevel nevnes at vi enda ikke har tapt der(seier 1-0 i 2005 og 1-1 i fjor).

Tempoet i kampen var lavt i første omgang. Den største sjansen er ved Øyvind som setter ballen i stolpen for nærmest åpent mål. Legget fra Reidar er hardt og kommer litt brått på vår venstre kant. Bardu har i hovedsak sine sjanser på langskudd, noe de tydeligvis har som taktikk i medvinden. Andreas tar alle skuddene som kommer innenfor stengene.

Vi har et annulert mål i første omgang. Etter litt klabb og babb får Kim ballen forbi en Barduspiller. Før Kim rekker ballen selv kommer vår spiss og skyter ballen i mål. Reidar skulle vise seg å stå i offside da pasningen gikk.

I pausen kan vi konstatere at kampen er som forventet. Ingen er slitne og vi blir enige om at vi kan skru opp tempoet i alt som skjer på banen.

Etter pause styrer vi alt. Vi har større aggresivitet og bedre tempo i alt vi gjør. Dette gjør at vi etablere press høyere i banen og kommer til flere sjanser. Første målet er det likevel ikke vi som scorer. Roar slår et hardt frispark fra midtbanen. Bardus spillende trener, Pål Kjetil Walle, header ballen men den går mot hans eget mål og over målvakten. 1-0!

Vi fortsetter å styre kampen og Bardu er fremme med noen få anledninger. Den største sjansen har Reidar da han bredsider ballen mot det åpne hjørnet etter legg. Keeper klarer akkurat å slå til corner. Reidar skal likevel putte mål litt senere. Etter nok et hardt slått frispark fra Roar scorer vi. Reidar stikker bak Bardus forsvarere og header umarkert i mål. 2-0!

Både Øyvind, Magnus og Lennart har gode sjanser i løpet av andre omgang og kunne tegnet seg på scoringslista med litt større ro i avslutningen.

Som nevnt så brøt vi nok en gang en barriere. Sist helg slo vi Ishavsbyen for første gang borte. Denne gangen vant vi for første gang med de svarte bortedraktene. De 3 foregående oppgjørene vi har brukt disse draktene har vi bare maktet ett poeng. Det blir nok flere i fremtiden!

Til denne kampen sto Håkon(karantene) og Tore(jobb) over. Vår styrke er den store og ikke minst jevne stallen. Hver kamp står folk frem og viser seg verdig spilletid i fortsettelsen. Slikt blir det trepoengere av!