Etter å ha ligget under 1-0 tidlig i kampen snudde vi oppgjøret og vant 2-3 på Storslett. Stanga ble man of the match med ekte hat-trick i første omgang. Først bommet han på straffe, men revansjerte seg kraftig med å putte tre kjappe.

Nordreisa åpnet kampen med stor entusiasme og prøvde et tempo som ikke sto i stil med ferdighetene. Dette gjorde at ballen gikk mest over sidelinja de første minuttene. Øyvind Nilsen på vår venstreback måtte ta innkast 10 ganger de første fem minuttene. Nordreisa tok ledelsen på straffespark etter en uheldig hands i vårt felt.

Etter scoringen kommer vi litt høyere i banen og får mange dødballer hvor vi stabler folk foran NIL's keeper. Etter et frispark blir Svenn revet ned og den alltid solide dommer Ragnar Dahl peker mot straffemerket. Michael setter straffen nok så velplassert til venstre for keeper, men ei flott redning forhindrer balanse i regnskapet.

På dette tidspunktet må Ronny kaste inn håndkleet. Svært sjeldent ser vi at vår stopper må gi seg for smerter, men nå har han både smerter i et ribbein og brukket nesen på nytt! Fra sidelinja blir det foretatt et tøft bytte. Inn kommer 17-årige Mikael Moen som er et svært lovende håndballtalent. Mikael har grunnet sin satsning på håndball ikke fulgt våre treninger i vinter. Nå er den sesongen over og treningsvillige Moen har imponert de to ukene han har trent med a-laget. Derfor blir han kastet til ulvene og han tar utfordringa på strak arm.

I stedet for å grave seg ned etter straffemissen tar Stanga skjeen i den andre hånda og viser seg fra sin beste side det siste kvarteret av første omgang. Etter en corner får han ballen fra skrått hold på 12 meter. Fra skrått hold fyrer han et skudd på hel volley som går over alle og i lengste hjørne. 1-1.

Kun få minutter senere får vi nok en corner. Med god dreis svinger han inn og ballen går rett i mål. 1-2.

Vi er godt i dytten nå, og i medvinden fortsetter vi å angripe. Etter et langt oppspill bakfra går Svenn på en stuss. Fra sin høyrekant har instinktet lokket Stanga inn bak stussen og han kommer alene gjennom. Med en flott chip setter han ballen over keeperen og i det tomme målet. Stanga har revansjert straffemissen så til de grader, 1-3. Resultatet står seg til pause.

Vi spiller andre omgang i motvind og er enige om å prøve å holde ballen langs bakken, samt at vi ikke skal synke for dypt med bakre firer. Vi kommer fint i gang og holder ballen fint i laget. Vi har sjanser i massevis til å "drepe" kampen men slurver i avslutningene. Etter en haug med gule kort får en Reisaspiller sitt andre for dagen og må forlate banen. Vertene legger om til en litt mer direkte spillestil og etter en lang ball ender ei heading over Emil. 2-3.

De siste minuttene forsvarer vi oss fint og kan slippe løs jubelen for tre poeng.

Det er ikke til å komme foruten å nevne den ufordragelige holdninga til enkelte av NIL's spillere. Noen av påstandene mot kamplederen egner seg ikke på trykk. Flaut å å høre på, rett og slett! Samtidig er det betryggende at våre egne ikke hiver seg med på galoppen.

Og så var det vår unge debutant da. Mikael Moen løste sine oppgaver på en fabelaktig måte og har ikke spilt sine siste minutter i 2009 - på langt nær!

Emil Olsen; Andreas Helberg, Joachim Flatvold, Ronny Olsen,  Øyvind Nilsen; Vegard Larsen, Ruben Kristiansen, Espen Larsen; Michael Stangnes, Svenn Johansen, Øystein Skallebø.

Mikael Moen for Ronny Olsen, Hans-Christian Larsen for Michael Stangnes.