I et spillevær tilnærmet perfekt til årstiden tok vi i mot Fløya på vår hjemmebane for dagen, i Tromsdalen. Dagen lå til rette for festfotball og mål - og det skulle vise seg at begge lag var sterkt fokusert på offensiv samhandling.

Vi får en flott start på kampen da vi etter fire minutter får et frispark høyt i banen fra vår høyre side. Roger slår frisparket hardt mot mål, der Øystein forandrer retning på ballen og stopper Øyvind Pedersen kommer på et fint løp på første stolpe og kriger ballen i mål. 1-0!

Kampen bølger frem og tilbake i starten og det kan det skje slik det gjorde i denne kampen; på to minutter har Fløya snudd kampen til deres favør 2-1 etter litt kommunikasjonssvikt ved ene målet og litt uflaks på andre der ballen skytes via en av våre forsvarere.

Vi slår heldigvis raskt tilbake, og nok en gang på dødball. Mens mange av spillerne på begge lag venter på en organisert corner settes det raskt i gang. Inne i feltet har Svenn plassert seg, og på innlegget ruver yngstemann Johansen høyest som så mange ganger tidligere og klarer på mesterlig vis å få trøkk på headinga slik at den går i bue over Fløyas keeper. 2-2 er pauseresultat.

Når andre omgang sparkes i gang har sola gått ned og vi rekker ikke å riste kulda av kroppen før Fløya gir oss en baklengs. Et skudd fra distanse går utagbart inn bak Jørgen.

Et mål kommer sjelden alene heter det, og i denne kampen skal det vise seg å stemme 100%. Øyvind Nilsen har i vinter vist seg som en back av den offensive arten. Også i denne kampen er Øyvind på offensive visitter, og etter et flott raid blir han felt like innenfor 16-meteren og dommer peker mot 11-meteren. Øyvind N har tidligere i vinter vært sikker på straffespark, og er det også denne gang. 3-3!

Kampen har vært jevnspilt helt til midtveis i andre omgang. Etter et par-tre heite taklinger fra en av Fløyas midtbanespillere drar kampleder Ragnar Dahl opp det andre gule. Vi spiller dermed mot 10 mann i omtrent en halv omgang.

Dette utnytter vi godt, for vi tar over kampen like etter utvisninga. Ruben setter inn sitt første mål for året etter ei flott kontring. Vår sentrale midtbanespiller avslutter med en fin chip i lengste hjørnet etter et løp fra egen banehalvdel. 4-3.

Morten er en kriger og er alltid til å stole på i kamp! I duell med keeper som er langt ute takler han ballen mot målet, der Roger kommer løpende og setter ballen i det tomme målet. Et halvt mål til Morten, et helt mål krediteres Roger - 5-3!

Etter litt småspill høyt i banen, mottar Roger ballen innenfor 16-meteren. Da Bjørvik skal legge ballen til rette på høyreslegga kommer en av Fløyas spillere med stor fart inn i situasjonen skrått bakfra og feller vår venstrekant. Straffespark dømmes, og nok en gang setter Øyvind N ballen i mål. Denne gang via keepers hand. 6-3.

Så drar vi ned rullegardinen og tar kveld, og Fløya viser imponerende moral. Med sine 10 mann jobber de seg inn i kampen og har ballen mer enn oss. Da de får et relativt heldig mål øyner de håp og jobber videre med blod på tann. Nok en gang scorer Fløya, denne gang etter innlegg der en mann setter ballen i mål på bakre stolpe. 6-5!!!!

På stillinga 6-5 har faktisk Fløya en god sjanse til å utligne, men ballen går til side for målet. Vi er virkelig på glattisen på dette tidspunktet.

Det er ikke fritt for at vi skaper sjanser i kampen, selv i perioden der Fløya kjører kampen. Michael er kommet innpå og er frempå med et par anledninger uten å treffe.

På overtid kontrer vi, og Roger blir frispilt i stor fart. Alene med keeper gjør han ingen feil og punkterer kampen med vår syvende scoring for dagen. Kampen ender 7-5! Vi er videre i cupen...

En festlig kamp for alle som var møtt frem. Spesielt mosomt å registrere at så mange SIK-patrioter stiller opp til kamp midt i april! Nå venter 2.kvalik i cupen før vi er med på ordentlig i kampen om kongepokal. Den er et fjernt mål, men med slike offensive takter kan vi øyne den langt  der ute i periferien.

Sjelden, om aldri, har vi spilt med en så solid dommertrio. Ragnar Dahl var kampens dommer med Stig-Are Sørensen og Jonny Andreassen som assistenter.