Det startet bra på Fløyabanen. Kun fem minutter ut i kampen kommer Erlend til avslutning fra 18-20 meter. Ballen sniker seg inn helt ned i stolperota og vi har fått en drømmestart på bortebane. 0-1.

Vi har god kontroll innledningsvis, men Lokomotivets angripere er gode. Flere av deres spillere har spilt på et høyt nivå tidligere. En av de er Håvard Hagen - tidligere TIL og TUIL. Utligninga kommer etter at Hagen feilvendt legger igjen til spissen Eirik Henriksen, som bredsider ballen til side for Andreas fra vel 16 meter. 1-1.

Neste mål kommer etter en grov feilvurdering av undertegnede. Et forsøk på å bryte et oppspill til en feilvendt Henriksen ender med at han ender alene gjennom med keeper. Han gjør ingen feil og fører Lokomotiv i føringa 2-1.

Mot slutten av omgangen er vi på etterskudd. Vertene er ballsikre og spiller ball, mens vi løper etter. Irriterende og slitsomt!

I pausen er alle enige om å tørre og risikere litt mer. Vi har kun startet bakfra en gang på hele første omgangen, og da spilte vi oss til en halvsjanse. 45 minutter med langballer har gitt dårlig uttelling.

I andre omgang starter vi bakfra og spiller oss ut ved hver anledning. Vi har ballen mer, og er mer komfortable. Lokomotiv blir presset lengre bak i banen slik at deres vei frem blir lengre, og de makter ikke å angripe med like mye folk som i første omgang.

Vi fører banespillet - Lokomotiv scorer! Etter en corner stiger nesten to meter lange Eirik Henriksen opp alene og øker til 3-1. Vi innser at jobben blir hard, men fortsetter å spille ball.

Et kvarter før slutt kommer reduseringa. Johan Anders får tverrvendt i feltet og setter ballen kontant i krysset. Vi øyner et håp! 3-2.

Kun minutter senere blir Johan spilt alene gjennom. Med venstrefoten skyter han knallhardt over mål. En stor sjanse!

Like før slutt spilles Johan og Truls fri, og er alene med keeper. Assistentdommeren vinker med flagget, til vår store fortvilelse. Dette var ikke offside!! En ellers bra dommer, Kim-Runar Olsen, fulgte sin assistent og blåste. Om dommerveileder satt på tribunen var nok dette tema i deres oppsummering.

Vi får ikke flere sjanser og taper nok en bortekamp. Skuffende, ikke minst siden vi fortjente poeng i denne kampen.

Eirik Henriksen som ble tungen på vektskåla i favør Lokomotiv har tidligere vært innom TIL-systemet, og så sent som i 2007 spilte han på U-18 landslaget. Ingen tvil om at "kompislaget" Lokomotiv Tromsø har flere kapasiteter med en viss merittliste å vise til.

Vi får alltid prøve å dra med noe positivt etter kamper. Det var positive prestasjoner også i denne kampen; Steffen Larsen kom innpå og gjorde meget fin figur. 16-åringen spilte enkle pasninger og traff, slo gode stikkere bak motstandernes forsvar og svingte gode legg. Om Steffen ønsker det nok, kommer han til å spille mer i fortsettelsen! Treningsarbeid er nøkkelen.

Neste kamp er også borte. Stakkevollan venter neste lørdag. Da er det på tide å gjøre noe med bortestatistikken!

Andreas Jensen; Steve Thomassen, Steinar Bakke, Øystein Skallebø, Christer Eriksen; Asgeir Johansen, Ørjan Skallebø, Erlend Pedersen; Hans-Chr Larsen, Johan Anders Logje, Truls Johansen