Til den vanskelige bortekampen mot Fløya var vi nådeløse med vår egen målsetning; det eneste som var godt nok var tre poeng.

Vi fikk en god start på kampen. Allerede etter 8 minutter kommer Stanga seg rundt på høyrekanten etter en flott pasning av Ruben. Foran mål har Arnøy's store sønn, Vegard Larsen, plassert seg og han setter ballen forbi keeper. Ballen sniker seg på innsiden av stolpen og i mål, 0-1! Vegard bøtta mål på treningsleiren i Umeå, og nå har han tydelig planer om å fortsette utover høstsesongen. Kun kort tid etter er han i en nesten identisk situasjon, men denne gangen blir det ikke uttelling.

Etter en periode med Fløyadominans hvor de kom til flere sjanser kommer også uttelinga. Et innlegg fra deres høyre side ender med et hodestøt som Jensen ikke har sjanser til å avverge. Markeringssvikt fra vår side, 1-1. Resultatet står til pause.

Med unntak av 8-10 minutter omkring scoringa til Fløya spiller vi en god omgang hvor vi skaper sjanser og er trygge defensivt.

Andre omgang starter også bra for vår del, men det blir ikke skapt de helt store sjansene. Fløya er på visitter, men heller ikke de makter å komme til farlige avslutninger. Etter omtrent halvspilt andre omgang får vi corner. Ruben skrur innover med sin venstre for, går via en Fløyastopper - og i eget mål. Selvmål sier noen, Rubens mål mener SIK-nett. 1-2.

I denne fasen virker det som at lagene begynner å merke distansen, og Fløya har nå satt opp en stopper for å skape trøkk foran vårt mål. Vi har i år vært trygge de gangene vi har trukket laget ned, og velger å gjøre det også denne gang. Dermed ligger vi i en 4-5-1 hvor vi gir minimalt med rom til motstanderen. Fløya er på offensiven og etter noen episoder med klabb og babb får de utteling og utligner til 2-2. Smaken av ett poeng setter seg syrlig på tunga ettersom vi var så nært med å ta seieren. Det er kun to minutter igjen å spille og vertene er nå på høgget og de ønsker seiersmålet.

En av våre vil det annerledes. Vi har heldigvis en Michael Stangnes som er glad i smaken av scoring og tre poeng. I påfølgende angrep gutser Vegard Larsen på og løper til linja hvor han kommer til legg. På den såkalte 45-graden kommer Svenn på løp og han sklir inn for å komme foran stopperen sin. Svenn klarer ikke å avslutte, men ballen går forbi både Svenn og Fløya-stopperen. Bak kommer en sliten, men stadig konsentrert Stangnes luskende. På elegant vis bredsider han ballen opp i hjørnet utagbart for keeper. I det 89. minutt tar vi tilbake føringa 2-3 og denne gang bevarer vi ledelsen til dommeren blåser. 3 poeng og seier i Tromsø er viktig og herlig.

Neste kamp er en godbit for alle fotballinteresserte i nord-troms. Nordreisa kommer på besøk, og målet er å følge opp en god start på høstsesongen.

Andreas J; A.Helberg, Øyvind P, Ronny O, Øystein S; J. Flatvold, Ruben K, Espen L; Stanga, Svenn, Vegard L.

Truls Johansen for Espen L, Øyvind N for Øystein S.