Av Øystein

Vi er igjen tilbake på tabelltoppen etter dagens seier mot TUIL2. FK Senja lå på toppen før denne kampen. Med en kamp mer spilt enn oss var de et poeng foran.

Kampen ble spilt i regn og vind på Skjervøy Stadion. Første omgang spilte vi i motvind og konsentrerte oss om å holde ballen på bakken. Planen var å involvere midtbanen for å skape overtall mot TUIL2's bakre firer. Vi spilte tidvis flott, men det tok aldri av. Vi dro og tok tak enkeltvis og samhandlingen var ikke slik den aller helst bør være for optimalt resultat. Selv om gjestene aldri truet oss klarte de på et vis å komme mer med i kampen i andre del av omgangen. Vi la om taktikken til å slå opp mot Reidar på topp for å komme høyere i banen. Denne beskjeden rekker ikke frem til alle og det blir ikke no skikk på tingene i første omgangen.

Etter vel en halv time er Reidar frempå og utnytter en feil i TUIL2's forsvar. På sedvanlig vis slenger Waage frem foten og styrer den forbi keeper. 1-0, og det holder seg til pause.

Vi fortsetter med planen om å spille opp på møtende spiss. Siden vi nå har medvind er det smartest å spille på mann. Vi styrer omgangen fra start. Etter 10 minutter av andre omgang får vi hjørnespark. I ei mølje i feltet setter Roar ballen i mål, 2-0!

Vårt tredje mål kommer etter en fin kombinasjon. Kim Fredrik forserer og spiller vegg med Reidar. Alene med keeper setter han ballen nede til høyre for keeper. 3-0!

De unge gjestene fra Tromsdalen har en utakknemlig jobb mot vårt solide forsvar. Når de kommer på sine små visitter er vårt forsvar tilstede og stopper de. Det er ikke tilfeldig at det er vår andre stopper, Ronny, som putter det neste målet. Også dette målet kommer etter en corner. Denne gangen er det Olsen som trekker det lengste strået i mølja og setter ballen i nettaket. 4-0! Dette holder seg til slutt.

Vi spiller ingen stor kamp i dag, og seieren får betegnes som en transportetappe fordi hjemme mot TUIL2 er kun seier godt nok. Ungguttene fra forsvarte seg greit og lå tett med to firere. Dette gjorde at vi måtte skjerpe oss for å vinne komfortabelt, selv om vi aldri var truet. Vi har nå full pott, 15 poeng etter 5 kamper. Selv om vi ikke fikk den skikkelige godfølelsen etter denne kampen er det viktig å ta vare på seiersgleden. Den dagen den er borte er det bare å legge bort skoene! Seier er seier.

Forsvaret var generelt bra i dag, men jeg ønsker å trekke frem Pål på venstrebacken som har en mer eller mindre feilfri kamp. Ellers er det ingen som leverer under pari. Til denne kampen stilte vi kun uten Steinar Bakke som har vært satt ut av hjernerystelsen han pådro seg mot Bardu. Ubenyttede reserver var Magnus og Asgeir. De vil vi se mer fra, kanskje allerede neste kamp.

Et skår i gleden er det at Lennart måtte ut med skade etter ca. en halvtime. Etter en sjekk hos legen fikk han beskjed om at det mest sannsynlig var et kraftig overtråkk. La oss håpe det ikke er noe mer alvorlig! Lennart har spilt samtlige minutt i år inntil dette, og vi håper og tror dette ikke er alvorlig.

Som et artig moment til slutt kan det nevnes at det er første gang alle fire Skallebøbrødrene var på banen samtidig i obligatorisk sammenheng. Tidligere har alle spilt samtidig kun i en treningskamp, mot samelandslaget for 4-5 år siden.

Andreas Jensen; Tore Skallebø, Roar Skallebø, Ronny Olsen, Pål Skallebø; Svenn Johansen, Håkon Waage, Kim Fredrik Johansen; Lennart Waage, Reidar Waage, Øyvind Nilsen

Daniel Samuelsen for Lennart Waage, Ruben Kristiansen for Øyvind Nilsen og Øystein Skallebø for Svenn Johansen